Yhden yön tarina

“Olipa kerran synkkä ja myrskyinen yö.” Tämä tarina voisi alkaa juuri noilla sanoilla. Sillä sitä se todella oli. Sinä yönä syksy muuttui lopultakin talveksi. Satoi lunta, räntää ja vettä. Tuuli vihmoi ja ulvoi.

Olin ollut päivän töissä ja menossa yöksi paikkaan, josta en juurikaan tiennyt mitään. Ajoin pieniä teitä, jotka tuntuivat vain jatkuvan ja jatkuvan. Ympärillä oli pimeää metsää ja tie jäi välillä piiloon pöllyävän lumen alle. Ensin teiden varsilla oli joitakin taloja ja valoja siellä täällä, jossain vaiheessa nekin loppuivat. Sen jälkeen oli vain pimeää. Ja lunta. Ja kova tuuli. Enää ei voinut kääntyä takaisinkaan. Piti vain luottaa ohjeisiin ja yrittää olla yhtä rauhallinen kuin navigaattorin tiennäyttäjä.

Mutta sitten. Siinä se oli. Iso kaunis hirsitalo täynnä valoa. Siellä keskellä metsää.

mde

Tiedättekö sen hetken, kun astuu sisään johonkin ihan toiseen todellisuuteen? Kun vastassa on jotain yllättävää. Kun ensin ei oikein tiedä, mitä sanoisi ja sitten alkaa uteliaana katsella ympärilleen, kysellä, hämmästellä ja ihastella.Tällä kertaa kävi juuri niin. Yhtäkkiä sieltä pimeältä tieltä, lumisateesta ja kovasta tuulesta astuin sisään vanhaan taloon, missä vastaan tuli uunissa hautuvan ruuan tuoksu ja takassa rätisevä tuli. Ja hymyilevä Minna.

mde

Nukkumaan pääsin pieneen vinttikamariin. Käperryin lämpimän peiton alle, katselin kaunista hirsiseinää ja kuuntelin ulkona ulvovaa tuulta. Nukahdin ja nukuin paremmin kuin pitkään aikaan.

dav

Aamulla sain istua valmiiksi katetulle aamiaiselle salin puolelle. Lämmintä leipää, puuroa, omatekoista hilloa, mehua ja kahvia. Sainpa vielä talon emännänkin, sen hymyilevän Minnan, seurakseni.

Todellinen helmihetki keskellä arkea. Tänne oli hyvä päättää pitkä työpäivä ja aloittaa seuraava. Lumisadekin oli tauonnut ja tuuli laantunut.

http://www.lakomaki.fi

#lakomäenmetsäkartano #B&B #keskisuomi

One thought on “Yhden yön tarina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s