Yö Mummolassa

dav

dav

Kaukosen kylä on pieni joenrantakylä Kittilässä. Pieni ja viehättävä. Kuin postikortti.

Ojanperän vanha ja kaunis pihapiiri keskellä lappilaista perinnemaisemaa on Kimmon, Paulan ja Olavin koti. Ollut jo useiden sukupolvien ajan.

Nyt he ovat avanneet kotinsa ovet myös matkailijoille. Mummola Travels tarjoaa persoonallisen majoitusvaihtoehdon niille, jotka haluavat olla hetken osa lappilaista elämänmenoa ja yhden perheen arkea.

dav

Toukokuussa oltiin työmatkalla Kittilässä ja yövyttiin matkan varrella Mummolassa. Päästiin perille illansuussa ja heti tuli sellainen olo, että meitä oli odotettu – Mummolan Paula oli tehnyt takkaan tulen, laittanut saunan lämpiämään ja tehnyt iltapalan valmiiksi. Lämpimiä voileipiä, itsetehtyä tomaattihilloketta, paistettua juustoa, salaattia ja raakamaitoa oman tilan navetasta. Leppoisaa jutustelua, paikkaan ja sen asukkaisiin tutustumista.

sdr

Saunassa oli ihanan lempeät löylyt ja siellä oikein tunsi, kuinka mieli ja keho rauhoittuivat. Välillä vilvoiteltiin pihalla, kuunneltiin hiljaisuutta ja ihasteltiin valoisaa kevätyötä. Saunan jälkeen olo oli paitsi puhdas, myös levollinen ja virkistynyt.

dav

Nukuin ruusutapettien keskellä ja aamulla heräsin tupaan leviävään uunipuuron tuoksuun. Puuroa, kahvia ja raparperimehua aamiaiseksi.

Ah, joskus pieni hetki riittää. Tällä kertaa se hetki oli tässä. Maisema kuin postikortti, talon vanhat ja vahvat harmaat hirret, lämmin tunnelma ja erityisen ystävällinen vastaanotto. Ehdottomasti yksi arjen helmihetkistä!

#kaukonen #kittilä #mummolatravels #lappi #lapland

http://www.mummolatravels.com/

One thought on “Yö Mummolassa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s