Syömään!

dav

dav

dav

dav

Valolla on sitten kummallinen vaikutus. Heti päivän taas pidentyessä ajatukset alkavat harhailla kohti kesää. Huomasin selailevani viime kesän valokuvia ja siellä oli kaiken muun lisäksi aika monta ruokakuvaa. Kesää odotellessa päätin laittaa niistä tännekin muutaman.

Ruoka kun ei ole vain ruokaa. Se on niin paljon enemmän. Sen avulla kerrotaan tarinoita, sidotaan ihmisiä yhteen, huolehditaan, hoivataan ja hellitään. Rakennetaan arkea ja juhlaa.

Ruokakuvat ovat itselle vähän niin kuin matkaoppaita tai -muistoja. Niistä tulee mieleen ne hetket ja paikat, missä kuva on otettu. Niistä tulee mieleen ne ihmiset, joiden kanssa ruokaa on tehty ja syöty. Kuvia katselemalla melkein maistaa maun uudestaan, tuntee niiden tuoksun ja kuulee ne äänet, joita niiden taustalla on ollut. Niistä aistii uudelleen sen tunnelman, mikä juuri niihin hetkiin on liittynyt.

Viime kesän ruokamuistot ja samalla makumatkan kesään tuovat tullessaan letut ja jäätelö, kaurapuuro ja tuoreet marjat, kesän paras hampurilainen,  kaurapuuron lopusta leivotut lämpimät rieskat ja vastasavustettu siika.

#syödäänyhdessä

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s