Lapin taikaa Luostolla

mde

Matkaseura oli tällä kertaa etelästä ja heidän toiveensa matkakohteelle olivat Lapin mystiikka, lumi ja rauha. Näillä toiveilla olisi voitu mennä moneen muuhunkin paikkaan, mutta tällä kertaa päädyttiin Luostolle. Ja löydettiin kaikki, mitä oli osattu toivoa – mystinen luonto, puhtaat ja korkeat hanget sekä uskomaton rauha ja hiljaisuus.

mde

dav

Kevättalvi näytti meille parhaat puolensa. Aurinko paistoi ja pakkasta oli alle kymmenen astetta. Ladut oli loistavassa kunnossa ja tunnelmallisia latukahviloita sopivin välimatkoin. Yksi tunnelmallisimmista taisi olla Torvisen Latukahvila, mistä sai vastapaistettuja lettuja marjojen ja kermavaahdon kera. Täydellinen päiväkahvipaikka.

Johtuiko sitten auringosta, lomasta vai mistä, mutta tuntui, että kaikkialla vastaan tuli vain hyväntuulisia ihmisiä. Taukopaikoilla vaihdettiin kuulumisia, vertailtiin hiihto-, lasku- tai retkikokemuksia ja saatettiin jäädä pitkäksikin aikaa nauttimaan takkatulesta, nuotiomakkaroista tai muiden retkeläisten hyvistä jutuista.

dav

 

Hohtavat hanget ja auringonpaiste suorastaan vaativat retkelle ja lumikenkäilemään. Eväät reppuun ja tunturiin! Käytiin retkellä myös merkityillä reiteillä ja luontopoluilla, mutta kyllä se kohokohta oli se umpihanki. Koskematon hanki veti puoleensa ja kengät kantoivat. Välillä piti pysähtyä muutenkin kuin vain ihailemaan maisemia. Piti antaa hengityksen tasaantua ja jalkojen levätä. Ja pysähtyä kuuntelemaan sitä hiljaisuutta. Maisemat huipulta olivat kaiken sen kiipeämisen arvoisia. Ah, miten kaunista! Puhdasta, valkoista ja hiljaista.

Kesällä tämä sama maisema näytti ihan erilaiselta. Silloin mentiin onnenkivien perässä ametistikaivokseen. Nyt tämä oli lumiloma parhaimmillaan.

#luosto #lappi #retkipaikka

 

 

One thought on “Lapin taikaa Luostolla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s