Krapihovista aikamatkalle

dav

mde

dav

“Hyvä ruoka ei ole vain vatsan täytettä, jokainen suupala pitää sisällään arvokkaan kiehtovan tarinan. Päivällispöytään katetaan herkkua, huolenpitoa ja välittämistä, jokaiseen makuun koko sydän. Näin on Krapilla tehty aina, ruokapöytään on istuuduttu enemmän kuin syömään.”

Samalla kun astuu sisään Krapihoviin, pääsee osaksi sen ja koko Tuusulanjärven alueen tarinaa ja pitkää historiaa. Krapin tilan tarina alkaa jo 1600-luvulta ja on samalla osa maaseudun ja sen perheiden tarinaa. Se on myös osa Tuusulanjärven taiteilijayhteisön ja suomalaisen kansallisromantiikan aikakauden historiaa.

Krapihovi on vain puolen tunnin matkan päässä Helsingistä, Tuusulan Rantatiellä, mihin lukuisat kansallisromantiikan ajan taiteilijat hakeutuivat asumaan ja viettämään pitkiä aikoja alueen taiteilijakoteihin, huviloihin ja täysihoitoloihin.

Illallisella voi melkein kuvitella itsensäkin tuohon aikaan ja maailmaan. On kiehtovaa kuvitella, millaista olisi ollut, kun omassa pöydässään olisivat istuneet Pekka Halonen, Jean Sibelius tai Eino Leino. Taiteilijoita joita kutsutaan Suomen taiteen kultakauden rakentajiksi.

Illalla omassa huoneessani, vanhassa navetassa, mietin vielä missä mahtavat olla ne pöydät ja paikat, joista tulevaisuudessa kerrotaan tämän ajan ja aikakauden keskeisinä rakennuspaikkoina. Ketkä ovat niitä tämän ajan rakentajia, joiden kohtaamisia ja kantapöytiä muistellaan vielä vuosikymmenten ja -satojen päästä.

Vaikuttava paikka siis tämä Krapihovi ja koko Tuusulan Rantatie. Yösijan ja ruuan lisäksi pääsin aikamatkalle menneeseen. Aikaan jolla on oma vahva tarinansa ja jälkensä myös tässä ajassa.

http://www.krapi.fi

#tuusulanrantatie #krapihovi

 

 

 

Advertisements

One thought on “Krapihovista aikamatkalle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s