Kylmäluoma, Taivalkoski

Pohjoisen mukana meille on tullut tavaksi hakea syksy metsästä. Varata metsämökki muutamaksi päiväksi, pakata mukaan puukot, kuksat ja muut retkikamppeet sekä tietenkin aina joku hyvä kirja.

Tämän syksyn metsäretki tehtiin Taivalkoskelle, Kylmäluoman retkeilyalueelle korkeiden harjujen, kauniin kangasmaaston, kirkkaiden vesien, naavakuusten ja kelomäntyjen maisemiin. Varattiin Aarnikämppä Villi Pohjolan kautta; järven rannassa, ei sähköjä, puusauna, nuotiopaikka. Täydellistä.

sdr

sdr

Kämpältä lähti useitakin retkeilyreittejä, mitkä kulkivat hulppean kauniissa harjumaisemissa ja joiden varrella oli useita laavuja, kotia ja luonnon omia näköalapaikkoja.

syksy-ja-metsaretki-100

syksy-ja-metsaretki-080

dav

Saunan lempeissä löylyissä kuunneltiin tulta ja tuulta. Muuten oli ihan hiljaista ja pimeää. Ainoa valo kajasti kiukaan luukusta ja ikkunalla palavasta kynttilästä. Välillä mentiin ulos vilvottelemaan kirkkaan tähtitaivaan alle ja taas takaisin lämpimään.

dav

Illalla viimeiseksi sängyissä loistivat vielä taskulamput. Niiden kapeassa valokiilassa kirjojen tarinat etenivät yömyöhään.

Tällä kerralla ilmassa oli syksyn lisäksi jo selvä häivähdys talvea. Muutaman kerran maahan satoi kevyt valkoinen kuorrute, mutta lämmin maa pisti vielä vastaan ja antoi syksylle lisäaikaa.

http://www.luontoon.fi

#villipohjola #kylmäluoma #kylmäluomanretkeilyalue #taivalkoski

 

One thought on “Kylmäluoma, Taivalkoski

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s