Täydellinen kesäpäivä Maakallassa

 

mde

dav

dav

bty

dav

hdr

Kallankarit eli Maakalla ja Ulkokalla ovat pieniä saaria Perämeressä Kalajoen edustalla. Nämä ovat olleet, ja ovat edelleen, vanhojen kalastajasukujen yhteisöjä.

Nykyään Maa- ja Ulkokallassa käy varsinkin kesäisin myös turisteja ja retkeilijöitä, jotka tulevat nauttimaan karien erityisestä ja ainutlaatuisesta ympäristöstä ja tunnelmasta.

Osa meistä kävijöistä on purjehtinut tänne Kaljaasi Ansiolla (www.plassi.fi), osa on tullut matkustaja-alus Kiiralla (www.maakallaan.fi), osa omilla veneillään ja muutamat melomalla. Osa viipyy hetken, osa viettää koko päivän ja jotkut jäävät yön yli.

Saarilla on pieniä kalastajasukujen mökkejä, harmaita aittoja, majakka, kirkko ja pappila. Sileitä kallioita, kiviä ja lämmin rantavesi. Ahomansikoiden tuoksu ja meren ääni. Kalastajien veneitä ja verkkoja. Päivän parhaat kalatarinat ja vastasavustetut siiat suoraan voipaperista. Jälkiruuaksi heinään kerättyjä mansikoita. Täydellistä.

Täällä aika jotenkin venyi ja hidastui ja lopulta lakkasi kokonaan olemasta. Aurinko paistoi (suorastaan paahtoi), ilma väreili, lokit huusi ja meri oli lempeä. Tässä päivässä oli ihan kaikki. Täydellinen kesäpäivä.

 

2 thoughts on “Täydellinen kesäpäivä Maakallassa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s