Bättre Folk -festivaali

IMG_20160703_103450
Marjaniemen majakka ja sääasema

Olin viikonloppuna ensimmäistä kertaa mukana paremman väen juhlissa Hailuodossa. Lauantai oli täynnä musiikkia, kirjailijoita, mainiota festaritunnelmaa ja hyväntuulisia juhlavieraita. Lähiruokaa, meren tuoksua ja pieniä kalastajamökkejä.

Huomio kiinnittyikin näin ekakertalaisella erityisesti itse paikkaan. Festari kun oli rakentunut Marjaniemeen, majakan ja sääaseman juureen. Siis juuri sen, mikä aina mainitaan radion merisäässä.

Majakka loi ympärilleen, huolettoman festarikansan ja vaihtuvan sään keskelle hienoa tunnelmaa. Johtuiko sitten oman mielen radionmerisäänostalgiasta vai mistä, mutta olo oli jotenkin samaan aikaan rauhallinen, valpas ja utelias. Ja se majakka. Se on niin kaunis! Niin kuin majakat on.

mde
Mirel Wagner

Itselleni musiikin helmihetki oli sunnuntaina, kun kuuntelin Mirel Wagneria Hailuodon kirkossa. Sylissään kitara ja taustalla alttari-ikkuna. Kaikki oli niin riisuttua ja paljasta. Ei mitään ylimääräistä. Vain ääni ja karisma. Kappaleiden intensiiviset tarinat ja niiden tarkkaan harkitut yksityiskohdat. Ei muita sanoja.Vain vaatimaton, melkein ujo, kiitos kappaleiden jälkeen ennen seuraavaa. Herkkä vaan ei yhtään hauras. Ujo ja valtavan rohkea. Hienonhieno hetki.

http://www.battrefolk.fi

http://www.hailuoto.fi

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s